شرکتهای کوالکام و مایکروسافت در حال همکاری برای توسعهی یک تراشه واقعیت افزوده جدید و سفارشیشده اسنپدراگون هستن که قراره عینکهای واقعیت افزوده آینده در اکوسیستمهای مایکروسافت رو تامین میکند. با جزییات بیشتر با نور اپتیکال همراه باشید.
همکاری مایکروسافت و کوالکام برای ساخت چیپ عینک هوشمند
شرکت مایکروسافت سالهاست که در زمینههای نرمافزاری و سخت افزاری از پیشتازان عرصه حساب میشه و کمتر کسیه که این روزها این شرکت رو نشناسه. اگر یک بار هم از کامپیوتر استفاده کرده باشین میدونین که قلب تپندهی میلیونها دستگاه ویندوزه که این روزها با عرضهی نسخهی ۱۱ این سیستم عامل شاهد محبوبتر شدنش هستیم. از طرفی هم شرکت کوالکام چند سالی میشه که به دلیل ساخت تراشههای موبایلهای اندرویدی محبوبه و برای گوشیهای پایینرده تا بالاردهی زیادی پردازندههای مختلف و کارآمدی ساخته که از رقبا متمایزش کرده. فکر میکنم تقریبا حدس زده باشین که همکاری این دوتا شرکت برای ساخت چیپ اختصاصی واقعیت افزوده قراره چی بشه!
کوالکام و مایکروسافت در حال همکاری برای توسعه یک تراشه واقعیت افزوده جدید و سفارشیشده اسنپدراگون هستن که عینکهای واقعیت افزوده آیندهی اکوسیستمهای مایکروسافت رو تامین میکنه. این همکاری جدید در نمایشگاه CES 2022 کوالکام اعلام شد.
کریستیانو آمون، مدیرعامل کوالکام گفت: “مفتخرانه اعلام می کنیم که در حال توسعه یک تراشه Snapdragon واقعیت افزوده سفارشی برای عینک های واقعیت افزوده نسل بعدی، بسیار کم مصرف و بسیار سبک وزن، برای اکوسیستم مایکروسافت هستیم. ما در حال ادغام با نرم افزار پلتفرم این تراشه از هر دو شرکت هستیم: پلتفرم Microsoft Mesh و پلتفرم توسعه Qualcomm Snapdragon Spaces XR که اخیرا معرفی شده. Snapdragon Spaces به طور کامل در Microsoft Mesh ادغام میشه و این پلتفرم برای نسل بعدی عینک های سبک وزن در دسترس خواهد بود.
البته باید بگیم که این همکاری خیلی تعجب آور نیست: تراشه اسنپدراگون 850 کوالکام در حال حاضر هدست هولولنز 2 مایکروسافت رو از سال 2019 تامین میکنه. و کوالکام در سال های اخیر تنها تمرکز خودش رو روی توسعه تراشه های متمرکز بر واقعیت مجازی و واقعیت مجازی خود را افزایش داده است، از جمله اسنپدراگون XR2 که قدرت این هدست جدید رو تامین میکنه. مایکروسافت و کوالکام همچنین در گذشته روی تراشه های سفارشی مثل پردازنده های SQ1 و SQ2 سفارشی Surface Pro X با هم کار کردهن.
این تراشه شامل پشتیبانی از پلتفرم Microsoft Mesh و Qualcomm’s Snapdragon Spaces XR میشه که قابل توجهه. هر دو پلتفرم موارد استفاده از واقعیت ترکیبی جالبی رو ارائه میدن که چندین دستگاه رو در بر می گیره.
Mesh یک سیستم VR / AR بین پلتفرمی برای اتصال بین هدستهای واقعیت مجازی، تبلتها، گوشیهای هوشمند و رایانههای شخصی داره؛ در حالی که Spaces قصد داره به طور خاص تلفنهای هوشمند مجهز به کوالکام رو به عنوان «صفحهنمایش دوم» برای تجربههای واقعیت ترکیبی ادغام کنه.
با توجه به اینکه کوالکام به طور خاص همکاری تراشه های آینده رو برای تمرکز روی عینک های واقعیت افزوده فوق سبک برجسته کرده، واضحه که این دو شرکت جاه طلبی های بزرگی برای ادغام پروژه های آینده در یک دنیای دیجیتال گسترده تر و متصل دارن.